TE summit 2019

Join us on 24 - 25 April in Västerås, Sweden for this year's biggest Resource Management conference
Read more ->
A WARM WELCOME!

TE Summit 2019 is here!

Welcome everyone to beautiful Steam Hotel in Västerås, for what's going to be two fun, engaging, and action packed days. If there's anything we can help you with - please just let us know!

For detailed schedule with room assignments, go here:

Scroll down to the Schedule

For a list of all attendees, please use this link:

Attendee list

Sincerely,
The TimeEdit Team

introduction

Welcome to TE Summit 2019

We are beyond excited to announce TE Summit 2019. Over the years, the conference has grown to become one of the world's largest resource management conferences, where scheduling professionals from across the Nordics meet to exchange ideas, learn from each other, and talk about any and all things TimeEdit.

This year, we are proud to present several new session types and activities that will make the event even more rewarding for the attendees.

With a dedicated partner exhibition, new customer case sessions, on-call Customer Success Managers and Nordic Championships in Scheduling, this is going to be the best TE Summit yet.

Sincerely,
The TimeEdit Team

about

TE Summit

TE Summit is TimeEdit's annual resource management conference, where customers and partners meet to exchange best practices, discuss the future of scheduling, and have fun.

TimeEdit hosts a wide variety of events every year, for both customers and the general public. Make sure to visit our events page to find out when the next event is.

Visit the Event Overview
FIND YOUR FAVORITES

The Tracks

Choose one track for the entire conference, or mix and match, the choice is yours! All tracks include keynote speeches, partner lightning rounds, and much much more.

Higher Ed.

Get inspired by customer cases from some of your peers, participate in best practice sharing sessions, and see how the new features in the TimeEdit suite can be applied to your institution

K12

Experience first-hand how to harness the power of TimeEdit in engaging workshops, learn about integrations and the importance of standardization, and find out what's next on TimeEdit's K12 roadmap

Bootcamp

Small-group workshops where our Customer Success Managers take you through the new features in TimeEdit, and how they can be applied in your organization to make scheduling even easier!

EXPERIENCE TE SUMMIT YOUR WAY

The Session Types

A wide variety of session types designed to create an engaging, deep learning experience.

KEYNOTE

Keynote speeches and presentations on the latest in EdTech and resource management in general, and TimeEdit specifically

INSPIRATION

Learn from your peers in live-action customer cases on how they have solve complex scheduling and planning tasks with TimeEdit

WORKSHOP

Get your hands dirty together with our Customer Success Managers and see how TimeEdit's new features can be applied to solve the task even simpler and quicker than before

FUN

Take a break from the conference learning and engage in some good old fashioned fun. Activities range from relaxing at the spa,  Mario Kart tournaments on the N64, to the first-ever Nordic Championship in Scheduling. Bring the heat!

EXPERIENCE TE SUMMIT YOUR WAY

Outside the seminar rooms

TE Summit 2019 isn't just what's going on in the lecture halls and seminar rooms. Find out below what you can do in-between sessions or whenever you need a break.

Meet and greet with out partners

Chat with our partners to discover what services, integrations and add-on functionality they can offer you and your institution.

Customer Case Cottage

Sit down with a TE representative and tell them how you're using TimeEdit, what you like, and what could be improved. Every participant gets a gift card redeemable across the Nordics.

On-Call Success Managers

Take the time to talk to one of our Customer Success Managers about all the things you are wondering. From start till end, representatives will be available to help you out.

WHAT TO DO & WHEN

The Schedule

2 days packed with keynote speeches, seminars, workshops and case studies.

Please rotate your phone to see the schedule

Time / Track
Higher Ed.
K12
Bootcamp
11:30 - 12:00
(30 mins)
Keynote

Welcome to TE Summit 2019

The Grand Hall
12:00 - 12:30
(30 mins)
KEYNOTE

Partner Lightning Round

The Grand Hall
12:30 - 13:30
(60 mins)
LUNCH BREAK (60 mins)
13:30 - 14:00
(30 mins)
INSPIRATION

Case: Karolinska Institutet

The Grand Hall
Workshop

The Scheduling Process

The Prestige
Workshop
WS

Colors

Workshop
WS

Res. groups

Power 1 & 2
14:00 - 14:30
(30 mins)
INSPIRATION

Case: Chalmers University

The Grand Hall
Workshop

Integrations and SS12000

The Prestige
Workshop
WS

Draft mode & batch editing

Workshop
WS

TE Dos & Don'ts

Power 1 & 2
14:30 - 15:00
(30 mins)
Check-in & TE(A) TIME (30 mins)
15:00 - 16:30
(90 mins)
KEYNOTE

TE.news

The Grand Hall
16:30 - 17:00
(30 mins)
KEYNOTE

Next generation resource data: Integrating IOT into your operations

The Grand Hall
17:00 - 17:10
(10 mins)

Sum-up Day 1

The Grand Hall
17:10 - 17:30
(20 mins)
FREE TIME (20 mins)
17:30 - 19:00
(60 mins)
FUN

Spa Time

The Steam Hotel Spa
FUN

Retro Gaming Corner

The Lobby Lounge
FUN

Military Fitness

Main Entrance
19:00 - 19:30
(30 mins)
FREE TIME (30 mins)
19:30 - LATE
FUN

Summit Dinner & Afterparty

The Grand Hall
Time / Track
Higher Ed.
K12
Bootcamp
08:30 - 09:00
(30 mins)
Keynote

Introduction Day 2

The Grand Hall
09:00 - 09:30
(30 mins)
WORKSHOP

SIS and TimeEdit in the Nordics

The Grand Hall
Workshop

Availability in TimeEdit

The Prestige
WS
Workshop

Colors

Workshop
WS

Res. groups

Power 1 & 2
09:30 - 10:15
(45 mins)
INSPIRATION

Case: TE Exam @ Stockholm University

The Grand Hall
Workshop

Customizing TimeEdit for K12

The Prestige
Workshop

Migrating from the Java client to TE Core

Power 1
10:15 - 10:45
(30 mins)
CHECK-OUT & TE(A) TIME (30 mins)
10:45 - 11:45
(60 mins)
KEYNOTE

Introducing TE Exam

The Grand Hall
11:45 - 12:30
(45 mins)
LUNCH BREAK (45 mins)
12:30 - 13:00
(30 mins)

Sum-up Day 2

Power 1 & 2
13:00
END OF TE SUMMIT 2019
venue

The Steam Hotel,
Västerås

"A destination for people who want to experience more and be moved"

address

Ångkraftsvägen 14, 721 31 Västerås

Contact the venue

+46 21-475 99 00

www.steamhotel.se

Yours sincerely,